Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Positief Radicalisme

Maastricht is het nieuwe Gulpen: Prins bedolven onder Oetelpoeder

Oefeningen voor de parade op het Vrijthof van start.

Na het gerucht dat de p.c.v. De Pozzebocken dit jaar Maastricht zullen aandoen vanwege vastelaovend (‘it fiès dat veuraafgeit aan de vastentied van de Katholieke, de fièrtig daag veur de Paosje’) rukte vandaag direct de gerespecteerde lokale Raad van Elf uit om dit op passende, sjieke wijze luister bij te zetten. ‘Wij weten wat de Pozzebocken leuk vinden’, licht de Maastrichter Prins van 2011 toe. De veertiende Prins Ed van de Amsterdams/Abbekawalder p.c.v. wil de geruchten nog niet bevestigen noch ontkennen, maar laten blijken zeer gevleid te zijn door deze spontane welkomstparade. ‘Ongekend. Voor andere steden hebben we vanaf nu geine tied!’

Vanuit de hoofdstad klinkt alvast een enthousiast en psychodelisch repliek driewerf: ‘ALAAF! ALAAF! ALAAF!!!’


Pozzebocken vallen door recessie terug in ska

Tja dan is het nieuwe jaar begonnen. Hoera -dat wel- een nieuwe site! Maar wat zal het brengen, weer een pak verse sneeuw ja. Oude vrienden ontvallen ons, familie. En wie er nou meegaat naar Mainz is nog niet helemaal duidelijk. Gaat 1 mee? 5? Hoe zit het met de Bertha von Sutnerstrasse, na het grausame afscheid van 5’s ma (god hebbe haar ziel)? De Pozzebocken maken pas op de plaats. Ook het zwembad in het Hyatt is al gesloten. Haddock zoekt koortsachtig naar een nieuwe Lusthof, terwijl zijn pa niet lang meer te leven heeft. En of 13 ooit teruggekeerd is van de Canarische is nog onbekend. Heeft 10 zijn dakfeest in Trouw met die Knolle overleeft? En of 2 en 8 al bezig geweest zijn met de nieuwe button, wie zal het zeggen? Pozzebocken Button 2010 plaatjeKortom, de behoefte aan een extatische uitspatting stijgt, bij voorkeur in Meenz. Intussen troosten we ons met de good old Specials… maar zou Rudy wel meegaan? 9 (met een beetje de blues) The Specials – A message to you rudy


Prins 9 neemt wraak in beige

NieuwePassat

Eindelijk gerechtigheid

AMSTERDAM – Eindelijk is de carfleet van de Pozzebocken weer aangezuiverd. En wel in de kleur waarop al zolang geaasd werd. Prins 9 presenteert de nieuwste bewegingsbolide.

‘Het begon al voor het departement van de Pozzebocken in Oud Zuid, waar ik bij aankomst eerst een 911 zag staan. Dat kun je nog wel zien als een aanwinst voor de straat’, legt Prins 9 uit, ‘maar toen gebeurde het…’

Bentley-bonanza

De Prins doelt op het voorval van een jaloerse buurman, die ook wel bij de Prinsengarde wil. Deze beroemde Amsterdammer parkeerde zijn beige Bentley pardoes voor de deur van het clubhuis. ‘Dat was me een doorn in het oog natuurlijk’, reageert 9, ‘het enige dat erop zat was ook een auto regelen in precies dezelfde kleur.’ 

Geen stap meer

Aldus geschiedde. Vlak voor de 11de van de 11de reed de gardist een Nagelneue VW Passat de showroom uit en parkeerde hem pardoes voor de deur. ‘Eindelijk gerechtheid’, verzuchtte de Pozzebock vermoeid. Om de kilometerteller op precies 11 kilometer te houden, heeft de nieuwe aanwinst sindsdien geen stap meer gereden. (ANP)

MarisBentley

De gewraakte beige Bentley

MarisindemistHerfst2009

Oud Zuid nieuw decor voor Autocross 2010


Pozzebocken geven Specials zwangere prinses

VAN ONZE SPECIALE VERSLAGGEVER

Glastonbury – De psychodelische carnavalsbeweging De Pozzebocken heeft dit weekend niet alleen de legendarische ska-band The Specials opnieuw samengebracht. Tijdens het optreden in Engeland werd de formatie tevens de sensatie van een ‘prinses’ aangeboden.

Hiertoe werd met een flinke greep uit de clubkas de psychedelische prinses A. uit de Carribean ingevlogen. ‘De kas is nu echt leeg’, reageert penningmeester Prins 5 verbouwereerd, ‘maar we hebben genoten, ook back stage. Ze is nu geloof ik zelfs zwanger.’ In Pozzebakermat Abbekewalda werd het gelegenheidsoptreden met gejuich begroet. Hier scheurden prinsen 8 en 10 immers in hun jeugdjaren op Vespa’s over het Marktvelt in het pre-prinselijk gewaad der Mods, zoals tot op heden (zie de video) wordt gepraktiseerd door de nu stokoude Specials. Grande Alaaf voor de gulle Pozzebocken die dit alles finansjeel en psychedelisch mogelijk maakten! En voor Amy en de band natuurlijk.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mP8ZYColSXA]


Aernout Palermo presents :

DJ Aernout Palermo

 [youtube=http://nl.youtube.com/watch?v=pdrRD6qh8kk]

[youtube=http://nl.youtube.com/watch?v=C6d4AL3-px0]

John Massis,  Vlaamse Hercules , krachtpatser en tandacrobaat.  Specialiseerde zich in het plooien van ijzer met zijn gebit, voerde stunts uit waarbij hij met zijn gebit auto’s optilde, treinen vooruittrok,  motorfietsen en zelfs helikopters tegenhield. Haalde meermaals het Guinness book of records.

Klik op deze link to Find a world record ! (advertentie * red)

Massis richtte in 1983 een politieke op: De Positieve Radicalen

De tragishe dood van Massis in 1988 betekende het einde van de partij.

Massis voelde zich door de Vlaamse pers en publiek erg misbegrepen, overigens net als de nederlandse prijskapende topreporter P.R de vries.