Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Pozzebocken in cyberspace

Pozzetour editie 2014 magistraal afgerond, nieuwe prinses, “Danse pauze” wereldhit

AMSTERDAM – Zojuist heeft de Raad van 2 de Pozzetour definitief afgesloten met een oester-bachanaal in yuppenpaleis Dauphine te Mokum. Het opeten van levende dieren vormde de kroon op een psychonautische reis die welgeteld drie nachten duurde. De spits werd afgebeten door prinsen 8 (Mestreech) en 9 (Heerle), waarna de beweging versmolt in het Hampshire Design Hotel in Mestreech.

Ondersteund door pils en hartjes uit de Hema trok de beweging vervolgens tot diep in de nacht de stad in, van Vrijthof tot Onze Lieve Vrouwen waar lieve vrouwen en zakkenrollers vakkundig werden behandeld door de Prinsessen in ons gezelschap, waarna een stralende aspirant princes in de Pieterstraat tot haar grote verrassing door de Raad van 2 benoemd werd tot Prinses Pozzebock de Tweede! Intussen prezen wij ons ook gelukkig in de aanwezigheid van de jongste prins die al prins was vanaf geboorte maar echter pas op zijn 27ste offisjeel benoemd zal worden en nu al meedraait: hulde aan prins Rindert, alias prins 27, zoon van Haddock (ook aanwezig). Op de derde nacht verkaste het gezelschap naar Remunj (Roermond), voor het eerst in de 27-jarige historie van onze getekende helden.

 Een stralende Princes Pozzebocken de 2e.

Diepe coma
Na een wat aarzelend begin, de stad bleek iets dorpser en rauwer dan het ‘sjieke’ Maastricht, maakten de Bocken vrienden in De Tramhalte en het Bachuspaleis om te eindigen in het bruisende hoekcafe op het Stationsplein, waar vele oorkondes en bier van hand tot hand gingen. In diepe coma landde het ‘ballongezelschap’ in vier sterren hotel De Oranjerie, waar een Vasteloavendparty zojuist was beeindigd. We moeten nog eens terugkomen voor de optocht, bezwoeren diverse Remunjenaren.

Vette alaaf
Prinsen 2, 3, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 27 en Prinsessen 1 en 2 dank veur oew aanwezigheet! Dank ook aan de vele vriendelijke en gezellige lokalen die ons hartelijk ontvingen en waarmee we veel hebben gelachen! Het fotoverslag volgt. En voor de komende maanden van herstel en vasten troost u met de gedachte dat alles zo wordt zoals de afgelopen tiet, wij wensen u veel: “Danse pauze”. Vette alaaf van de Grote Pozzebock!

 

Muzikaal hoogtepunt 2014 -een blijvertje- Vleisboeket: Danse pauze


Bockenbrug in Amsterdam Zuid ontdekt!

Aan de Mozartkade tegenover de Shell en de roeivereniging ontdekte de Prinsengarde gisteren twee unieke beeldhouwwerken van Hildo Krop, die een regelrechte verwijzing blijken naar de bekendste carnavalistenvereniging van boven de rivieren. Twee Bocken met trekzak resp. gitaar en licht katrineuze houding, zijn duidelijk naar het leven van een Pozzebock uitgehakt. Het duo is op weg naar Aswoensdag, dat zie je zo. Hun melancholische, gehoornde gezichtsuitdrukking ontroert menige buurtgenoot, waardoor deze twee ornamenten op deze brug langzaam uitgroeien tot bedevaartsoord van Zuid. Frappant is dat in de treurwilg achter een van de twee beeldhouwwerken van Krop, recentelijk de bliksem is ingeslagen. Veel psychedelischer kan de Grote Pozzebock het niet maken.


Groot conflict wegens voorgesteld flits-carnaval

Na ampel beraad stelt de harde kern der Pozzebocken voor in 2011 een “flits carnaval” te beleven. Dit bericht is goed ontvangen bij de afhakers, die de elfde van de elfde verstek lieten gaan in het geheime Pozzebocken hoofdkwartier aan de de Beathe von Suthnerstrasse te Amsterdam Zuid Oost. Terwijl de tranen om het recente heengaan van de schepper der Pozzebocken, Peter Vos (RIP), nog niet gedroogd waren, barstte de discussie al los of enkel Aalst -Oiljsthtshjth voor intimi, de truuk gaat doen in 2011 en dan wel slechts een nachtje. Kapitein Haddock sprak zich uit vanuit de loopgraven rond Antwerpen en bepleitte naast Aalst ook Binche of wellicht een trip naar Munchen. Dit in aanloop naar Venetie (2012) en Rio (2013). Ook negen sprak zich intussen per iBock uit voor twee nachten, bijvoorbeeld Aalst en Oeteldonk. Prins 13 heeft zich op locatie ingegraven, zijn reactie wordt een dezer dagen verwacht. Ook een wiskundige liet zich uit over de vraag twee of een nachtjes carnaval: http://www.jimloy.com/algebra/two.htm . Het laatste woord over de bestemming 2011 lijkt in elk geval nog niet gesproken.


Pozzebocken Gaming Zone

samarost.png

Klik op de link hieronder en beleef de sensatie!

http://amanita-design.net/samorost-1/

http://amanita-design.net/samorost-2/