Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Rationeel Telepatich Realisme

Psychedelische octopus

Amsterdam

van onze reporter ter plaatse

Octopus Paul voorspelt vrijdag WK-finale

Paul, de intussen wereldberoemde octopus van het Aquarium Sea Life in Oberhausen, gaat vrijdag voorspellen wie zondag de finale van het WK voetbal wint: Nederland of Spanje.

Paul is een echte hype geworden. Zijn verzorgers stimuleren het dier om een voorspelling te doen door mosselen in twee glazen bekers te plaatsen. Op elke beker plakt de vlag van een land. De mossel die het eerst door Paul wordt gekozen wordt beschouwd als zijn pronostiek.

Tot nog toe heeft het dier alle uitslagen van Duitsland op het WK juist voorspeld, waaronder de zeges tegen Engeland en Argentinië en de nederlaag in de groepsfase tegen Servië.

Ook het verlies tegen Spanje woensdag in de halve finale had Paul zien aankomen.

In Duitsland gaan geluiden op om octopus Paul na de verloren WK-wedstrijd tegen Spanje publiekelijk bakken. ‘In de frituurpan ermee’, kopt Berliner Kurier. Ook andere kranten zien graag pulpo op het menu.,,In dunne plakjes snijden, beetje citroensap, olijfolie en knoflook erop en dan grillen. Heerlijk!”, liet de Berlijnse visspecialiste en voetbalfan Dolores Lusch zich donderdag ontvallen. ‘Kwak ‘m nu maar in de frituurpan’, kopte de populaire Berliner Kurier. Die Welt, Süddeutsche Zeitung en Hamburger Abendblatt zetten eveneens met graagte ‘kalamares en calamari’ op het dagmenu.

Het achtarmige aquariumwonder, dat de winnaar van een duel aanwijst door een lekkernij uit een glazen pul voorzien van vlag te pulken, hoeft overigens niet echt voor zijn leven te vrezen. In Spanje is ‘Pulpi Paul’ tot beschermde diersoort verklaard. Hij is uitgenodigd een paspoort te komen ophalen en kan rekenen op voldoende ‘spierbundels met oortjes’ ter bewaking.

Vrijdag is het opnieuw zover: dan zal de ‘orakeloctopus’ live op TV de kleine finale tussen Uruguay en Duitsland, en de WK-finale van zondag tussen Nederland en Spanje voorspellen.

Zal Paul het WK volmaken zonder foute voorspelling? Tot dusver voorspelde de octopus alleen nog maar duels van Duitsland. De WK-finale wordt dus een nieuwe grote test.

Orac , de supercomputer van de Nationaal Realistisch Telepatische Raad (NRTR) voorspelt dat het voor 99% zeker is dat Paul de uitslag van de finale wereldkundig maakt, voordat de aftrap zondag 20.30 wordt genomen. De wedstrijd zal nog slechts een formaliteit zijn, aldus de woordvoerder van de NRTR