Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Autoluw realisme

Prins 9 neemt wraak in beige

NieuwePassat

Eindelijk gerechtigheid

AMSTERDAM – Eindelijk is de carfleet van de Pozzebocken weer aangezuiverd. En wel in de kleur waarop al zolang geaasd werd. Prins 9 presenteert de nieuwste bewegingsbolide.

‘Het begon al voor het departement van de Pozzebocken in Oud Zuid, waar ik bij aankomst eerst een 911 zag staan. Dat kun je nog wel zien als een aanwinst voor de straat’, legt Prins 9 uit, ‘maar toen gebeurde het…’

Bentley-bonanza

De Prins doelt op het voorval van een jaloerse buurman, die ook wel bij de Prinsengarde wil. Deze beroemde Amsterdammer parkeerde zijn beige Bentley pardoes voor de deur van het clubhuis. ‘Dat was me een doorn in het oog natuurlijk’, reageert 9, ‘het enige dat erop zat was ook een auto regelen in precies dezelfde kleur.’ 

Geen stap meer

Aldus geschiedde. Vlak voor de 11de van de 11de reed de gardist een Nagelneue VW Passat de showroom uit en parkeerde hem pardoes voor de deur. ‘Eindelijk gerechtheid’, verzuchtte de Pozzebock vermoeid. Om de kilometerteller op precies 11 kilometer te houden, heeft de nieuwe aanwinst sindsdien geen stap meer gereden. (ANP)

MarisBentley

De gewraakte beige Bentley

MarisindemistHerfst2009

Oud Zuid nieuw decor voor Autocross 2010


Prins 13 wint Herfst-Ajoen 2009

Dendermonde – Prins Pozzebock de Dertiende is vandaag gehuldigd met de Gulden Ajoen wegens de beste immitatie van een Vlaamse ui.

  Deze wedstrijd die traditioneel in de herfst plaatsvindt, werd voor de eerste keer in successie gewonnen door een lid van de carnavalsbeweging De Pozzebocken uit Amsterdam. Met deze grimas sleepte 13 de prijs in de wacht:

 

De ajoenkoning redde de eer van de Pozzebocken dit jaar.

De ajoenkoning redde de eer van de Pozzebocken dit jaar.

De neus van de bolide die winnaar 13 uit Duitsland cadeau kreeg.

De neus van de bolide die winnaar 13 uit Duitsland cadeau kreeg.

Een speciale delegatie uit Düsseldorf schonk de prins die al jaren trots het ongeluksgetal draagt een gepimpte BMW, waarmee hij begin 2010 ongelimiteerd toegang heeft tot elke carnavalisten-activiteit in het Rijnland. ‘Tenzij het toch weer ajuinwerpen wordt in Oiljst’, grapte de gelauwerde 13  met een weer eens tot volmaakte ui opgeblazen kop. Op 11 november zal 13 voor zijn prestatie in Nederland worden gehuldigd.


Intermezzo

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6wbqJlPijVE]

 

Verslag van de reis naar Zaltbommel afgelopen dinsdag……