Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Wordt vervolgt

Amsterdamse aspirant-prinses steelt show als ‘Queen’ Zomercarnaval

De Amsterdamse Joanne Lopes is uit 5000 kandidaten gekozen tot de nieuwe Queen Zomercarnaval. Dat betekent dat Joanne zaterdag 28 juli in Rotterdam de grote Straatparade aanvoert.

In Rotterdam is de straatparade van het Zomercarnaval begonnen. Een optocht van bijna 3 kilometer met praalwagens en carnavalsgroepen gaat dwars door het centrum. Honderden uitgedoste carnavalsvierders dansen mee in de parade. De stoet komt onder meer langs de Coolsingel. Aan het eind van de middag eindigt de optocht bij Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug. Aan kop loopt Joanne Lopes uit Amsterdam, ‘queen’ van het Zomercarnaval. Het feit dat een Amsterdamse de parade in Rotjeknor aanvoert, deed de Raad van 2 besluiten de nieuwe Queen te benoemen tot aspirant-prinses Pozzebocken 2013. ‘Er is leven na het zomercarnaval, dit is wel het mooiste dat me overkomt in heel mijn leven: misschien word ik prinses bij de Pozzebocken’, reageert de diva (22) enthousiast op het nieuws vanaf haar thuisbasis. De naam van haar carnavalsgroep is Kingdoms Under the Sun, waarmee het aantal meest vitale Mokumse/Abbekewaldse carnavalistengroepen nu uitkomt op drie: de Geuzenkneuters, de Pozzebocken en Kingdoms.

Onzichtbaar verkleed
Vanwege incidenten in het verleden is de beveiliging rondom het Zomercarnaval opgeschroefd. Om deze reden zijn de Pozzebocken vandaag verkleed als onzichtbaar in Rotterdam. Wanneer u Joanne in een onbewaakt ogenblik ziet lachen, weet u nu dus dat ze dan met een Pozzebock danst.

Klik hier voor meer informatie en een filmpje over Lopes.


Feestverslag: wervelende Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring

AMSTERDAM – 14 november 2011. Jongst leden vrijdag vierden de Pozzebocken een spectaculaire maar vooral niet te vermijden Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring, samen met de leden van de societeit. Hierbij het beeldverslag. Omdat er normalitair niet gefotografeerd mag worden, zijn de beelden haast onherkenbaar gemaakt. Een helemaal normale situatie was het dan ook niet. Vlak voor elven werden chef Leuke Dingen Marieke van de Kring alsmede Kring-directeur Jeron Halewijn (foto’s) verblijd met een aspirant-ereledenschap van de Pozzebocken.

Nieuwe prins benoemd
Als veertiende Prins voor 2012 is tijdens het Prinsendiner benoemd Edward H., tevens Kring-lid. Daarna volgde een spetterend optreden van Caribbean Brass International, die ronden elven volgens schema toeterend en drummend de polonaise -ook door het restaurant- begeleidden. Een unicum voor De Kring. Twee oudere leden die met de vingers in de oren zaten, vertelden desgevraagd aan Prins 9 “we vinden het erg mooi, maar op deze manier is het niet te hard”. Na 7 nummers was het genoeg, het was immers 23:11 geweest.

Fazantenveren
DJ El Salvo startte enkele gouwe ouwen in en de voetjes gingen massaal van de vloer. “De cirkel is rond”, reageerde de Raad van Twee die middernacht arriveerde, hintend op de Kring en de geslaagde “homecoming” van de Pozzebocken. Tot sluitingstijd waren de Prinsenmutsen nog dansend zichtbaar in aktie en veerden de fazantenveren nog ritmisch in de lucht al dan niet in vrouwelijk gezelschap, waarna een select gezelschap nog tot in de late uurtjes in vol ornaat de plaatselijke jeugd inwijdde in psychodelisch carnaval. Dit gebeurde in enkele zijstraten van de Leidsestraat. Hier ergens houdt de verslaggeving op. “We zijn er kapot van”, luidde de persverklaring van de Pozzebocken de volgende dag. De Pozzebocken danken De Kring, alle aanwezigen, de van heinde en verre gekomen Prinsen en aspirant-ereleden voor dit zinderende flits-carnaval op 11-11-11, om nooit te vergeten. Voor het eerst dit millenium terug in Amsterdam. Alaaf! Alaaf! Alaaf!
Pozze-poster op De Kring10 peinst11 betoogt2 en 5 komen door de ballotageOntroerende comeback 13Geridderd 11-11-11 (1): MariekeGeridderd 11-11-11 (2): JeronDe nieuwe Prins 14 leidt de bandShowtime 11 voor 11


Partysquad adviseert Prinsengarde over bestemming 2010

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y53XCT_14qk]

AMSTERDAM – 24 oktober. Met het ingaan van de Wintertijd meldt zich een onverwacht cohort hiphoppers om de psychedelische carnavalsbeweging de Pozzebocken op weg te helpen in het komend feestseizoen. 

Prinsengarde kijkt niet op knoopje meer of minder

Prinsengarde kijkt niet op knoopje meer of minder

Waar moeten we heen? Wat te doen  met die knoop, met al die mogelijkheden  vooral in Beieren en omstreken? De tussenstand is Haddock die twee hoofdsteden wil en een cohort andere Bocken die liever op 1 plek focust, zodat straks de siësta is gegarandeerd. Ook de bereikbaarheid via 5-mobiel of ICE-loc is cruciaal. Wellicht wil 13 zijn busje dit jaar beschikbaar stellen, of wordt eindelijk een pact gesloten met die ene andere carnavalsvereniging die Amsterdam telt en kunnen we samen optrekken. Maar blijft de vraag: waarheen? Luistert en huivert en we weten wat ons te doen staat.


Michael Jackson verlaat mausoleum

kist

De inmiddels weer lege kist in het mausoleum van Glendale Forest. Foto NRP

auto mjLOS ANGELES – Michael Jackson heeft de begraafplaats in Los Angeles verlaten na de bijzetting in zijn tijdelijke rustplaats. De familie liet in een verklaring weten dat de zanger om ongeveer tien over elven (Nationaal Realistische Greenwich tijd)  zonder noemenswaardige vertraging is herrezen uit het mausoleum op de begraafplaats. Zijn vijf broers hadden Jackson het mausoleum enkele uren daarvoor ingedragen.

”Michael Jackson wil opnieuw alle fans op de wereld bedanken voor hun massale steun tijdens deze zeer moeilijke tijden.” Familie en vrienden woonden na de uitvaartdienst samen met de herrezene een receptie bij in een Italiaans restaurant in het nabijgelegen stad Pasadena

De wederopstanding op begraafplaats Glendale Forest Lawn nabij Los Angeles begon ruim een uur later dan gepland (#71 min red ). In een stoet van 26 auto’s onder politiebegeleiding kwam het gezelschap aan. Moeder Katherine Jones en de drie kinderen van Jackson waren ook aanwezig. Ook de broers en zussen van de popster schoven aan. Michael Jackson zelf arriveerde eerder alleen.

Bij de ceremonie waren veel sterren aanwezig. Elisabeth Taylor, al jaren goed bevriend met Jackson, woonde de ressurectie bij, net als mensenrechtenactivist Helmut Schleppie, acteur Marco Borsato, zanger Rude Rich en komiek Seth Gaaikema.  Vanzelfsprekend ontbraken de drie Maria’s ook dit keer niet (NRP)

Vanuit de hele wereld is opgelucht gereageerd op het nieuws van de telkens weer uitgestelde happening. Behalve gevoelens van opluchting bij de  volgelingen van St Michael was er opvallend  genoeg ook teleurstelling te bespeuren. Vooral Fan van het eerste uur, Manny Diror , die net zijn nieuwe hitsingle en ode aan Michael  ‘ I can’t get no ressurection‘ had afgemixed was ontroostbaar. Zijn nieuwste cd hitsingle zou  volgende week in 53 landen uitgebracht worden. ‘ Dit wordt vermoedelijk een zaak voor de advocaten’ , aldus een ontgoogelde Manny.

Dirror heeft inmiddels een prive detective ingehuurd om de werkelijke leeftijd van wereldpopster Madonna uit te zoeken.