Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Carnaval 2011

Feestverslag: wervelende Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring

AMSTERDAM – 14 november 2011. Jongst leden vrijdag vierden de Pozzebocken een spectaculaire maar vooral niet te vermijden Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring, samen met de leden van de societeit. Hierbij het beeldverslag. Omdat er normalitair niet gefotografeerd mag worden, zijn de beelden haast onherkenbaar gemaakt. Een helemaal normale situatie was het dan ook niet. Vlak voor elven werden chef Leuke Dingen Marieke van de Kring alsmede Kring-directeur Jeron Halewijn (foto’s) verblijd met een aspirant-ereledenschap van de Pozzebocken.

Nieuwe prins benoemd
Als veertiende Prins voor 2012 is tijdens het Prinsendiner benoemd Edward H., tevens Kring-lid. Daarna volgde een spetterend optreden van Caribbean Brass International, die ronden elven volgens schema toeterend en drummend de polonaise -ook door het restaurant- begeleidden. Een unicum voor De Kring. Twee oudere leden die met de vingers in de oren zaten, vertelden desgevraagd aan Prins 9 “we vinden het erg mooi, maar op deze manier is het niet te hard”. Na 7 nummers was het genoeg, het was immers 23:11 geweest.

Fazantenveren
DJ El Salvo startte enkele gouwe ouwen in en de voetjes gingen massaal van de vloer. “De cirkel is rond”, reageerde de Raad van Twee die middernacht arriveerde, hintend op de Kring en de geslaagde “homecoming” van de Pozzebocken. Tot sluitingstijd waren de Prinsenmutsen nog dansend zichtbaar in aktie en veerden de fazantenveren nog ritmisch in de lucht al dan niet in vrouwelijk gezelschap, waarna een select gezelschap nog tot in de late uurtjes in vol ornaat de plaatselijke jeugd inwijdde in psychodelisch carnaval. Dit gebeurde in enkele zijstraten van de Leidsestraat. Hier ergens houdt de verslaggeving op. “We zijn er kapot van”, luidde de persverklaring van de Pozzebocken de volgende dag. De Pozzebocken danken De Kring, alle aanwezigen, de van heinde en verre gekomen Prinsen en aspirant-ereleden voor dit zinderende flits-carnaval op 11-11-11, om nooit te vergeten. Voor het eerst dit millenium terug in Amsterdam. Alaaf! Alaaf! Alaaf!
Pozze-poster op De Kring10 peinst11 betoogt2 en 5 komen door de ballotageOntroerende comeback 13Geridderd 11-11-11 (1): MariekeGeridderd 11-11-11 (2): JeronDe nieuwe Prins 14 leidt de bandShowtime 11 voor 11
Pozzebocken Alert !

s-HERTOGENBOSCH – In Den Bosch is er voor het eerst een Prinses Carnaval, naast een prins. Ze heet prinses Karima en ze werd vanmiddag op het stadhuis ontvangen.
“Na ruim 825 jaar zal het Hart weer terug komen onder de Bosschenaren, van wie velen het Hart zo hevig missen. Wie dit Hart der Harten ziet, zal liefde, warmte, vergiffenis en troost voelen.”
Zo staat het geschreven en zo zal Prinses Karima (nu al bekend als “De Prinses van Berlusconi”) en haar gevolg het Hart tijdens carnaval terugbrengen naar de Den Bosch. Omdat er veel chagrijn, bozigheid, zelfzucht en afgunst is onder de mensen, wordt het tijd dat liefde en verdraagzaamheid weer terugkomen.

De eerste fotobeelden van de kersverse Prinses Carnaval zijn vandaag blootgegeven. Het is de 17 jarige schoonheidsprinses Karima el Mahrouq.’ Ik ga de liefde en het mooie gevoel wat daar bij hoort terugbrengen naar Carnaval‘ , aldus de kersverse Miss Carnaval. Er wordt een grote extra toeloop verwacht deze editie. Ook is bekend geworden dat de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavals Lega de Pozzebocken dit jaar Oeteldonck vereert met een flitsbezoek.