Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Geine tied 2012

Berenpak al lang populair tijdens oercarnaval in Abbekawalda

ABCOUDE – Met deze historische foto aangeleverd door aspirant-erelid Ton Pepping, wordt aangetoond dat het carnaval boven de rivieren ouder is dan daar onder.
Hoewel deze foto is genomen precies OP een rivier: het Gein (sic!). De beer danst namelijk midden op een brug die twee werelden splijt. Deze unieke foto van de mysterieuze Grote Pozzebock in berenpak, dansend en geinpiepend met een wulpse zigeunerin op de Heinkuitenbrug naast bakkerij Both, is daarmee uniek bewijsmateriaal. De foto verandert de inzichten over de herkomst van wereldwijd carnaval drastisch. Het Gein is de oorsprong!

Alaaf, de beer is los


Bockenbrug in Amsterdam Zuid ontdekt!

Aan de Mozartkade tegenover de Shell en de roeivereniging ontdekte de Prinsengarde gisteren twee unieke beeldhouwwerken van Hildo Krop, die een regelrechte verwijzing blijken naar de bekendste carnavalistenvereniging van boven de rivieren. Twee Bocken met trekzak resp. gitaar en licht katrineuze houding, zijn duidelijk naar het leven van een Pozzebock uitgehakt. Het duo is op weg naar Aswoensdag, dat zie je zo. Hun melancholische, gehoornde gezichtsuitdrukking ontroert menige buurtgenoot, waardoor deze twee ornamenten op deze brug langzaam uitgroeien tot bedevaartsoord van Zuid. Frappant is dat in de treurwilg achter een van de twee beeldhouwwerken van Krop, recentelijk de bliksem is ingeslagen. Veel psychedelischer kan de Grote Pozzebock het niet maken.