Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Carnaval 2012

Amsterdamse aspirant-prinses steelt show als ‘Queen’ Zomercarnaval

De Amsterdamse Joanne Lopes is uit 5000 kandidaten gekozen tot de nieuwe Queen Zomercarnaval. Dat betekent dat Joanne zaterdag 28 juli in Rotterdam de grote Straatparade aanvoert.

In Rotterdam is de straatparade van het Zomercarnaval begonnen. Een optocht van bijna 3 kilometer met praalwagens en carnavalsgroepen gaat dwars door het centrum. Honderden uitgedoste carnavalsvierders dansen mee in de parade. De stoet komt onder meer langs de Coolsingel. Aan het eind van de middag eindigt de optocht bij Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug. Aan kop loopt Joanne Lopes uit Amsterdam, ‘queen’ van het Zomercarnaval. Het feit dat een Amsterdamse de parade in Rotjeknor aanvoert, deed de Raad van 2 besluiten de nieuwe Queen te benoemen tot aspirant-prinses Pozzebocken 2013. ‘Er is leven na het zomercarnaval, dit is wel het mooiste dat me overkomt in heel mijn leven: misschien word ik prinses bij de Pozzebocken’, reageert de diva (22) enthousiast op het nieuws vanaf haar thuisbasis. De naam van haar carnavalsgroep is Kingdoms Under the Sun, waarmee het aantal meest vitale Mokumse/Abbekewaldse carnavalistengroepen nu uitkomt op drie: de Geuzenkneuters, de Pozzebocken en Kingdoms.

Onzichtbaar verkleed
Vanwege incidenten in het verleden is de beveiliging rondom het Zomercarnaval opgeschroefd. Om deze reden zijn de Pozzebocken vandaag verkleed als onzichtbaar in Rotterdam. Wanneer u Joanne in een onbewaakt ogenblik ziet lachen, weet u nu dus dat ze dan met een Pozzebock danst.

Klik hier voor meer informatie en een filmpje over Lopes.


Angela Merkel onthult Bocken-bord Amsterdam Zuid

VAN ONZE SPECIALE VERSLAGGEVER

AMSTERDAM – 21 mei 2012. De Europese president Angela Merkel onthulde zojuist een “nagelneu” straatnaambordje in het economische epicentrum van het Europees continent: Amsterdam Zuid. “Der Tenaamstellung verwijst naar Die Pozzebocken der Arbeiters und Karnevalisten aller Landen vereinigt”, verklaarde de bewindsvrouwe. Ze doelt op de psychedelisch realistische carnavalsbeweging de Pozzebocken uit Amsterdam en Abbekawalda. “Even dacht ich met een worstje van doen zu haben”, schuddebuikte ze nog alvorens het lint door te knippen. Daarna viel al snel het kwartje. Merkel werd aansluitend verheven tot aspirant-erelid van de illustere beweging.