Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Carnaval 2013

Pozzebockentour 2013: brak maar voldaan volbracht

MEESTREECH – Een laatste kwintet Pozzebocken overgebleven van de voltallige Raad van Elf, inclusief de oude en maar liefst 4 (!) nieuwe Prinsessen, de meega-recordbrekende Prins 2, trouwe kapitein Prins 3, Prins 5 met bontmuts, Prins 8 met zijn roomservice, blauwverver Prins 9, Prins 10 en zijn chirurgein, de wonderbaarlijke comeback van halal Prins 13, de zittende Prins Ed de 14de en aanstormende Prins 15, neemt de brug over de Maas. Op weg naar het station van Maastricht. De Pozzebocken -nog gedecoreerd door de Meestreechtse Prins Carnaval op zondag de 10de februari tijdens de optocht op het Vrijthof langs de Tempeleers- danken de carnavalisten oet Limburg veur de geweldige stemming en het geweldige feest.

Psychodelische afterparty (a.k.a. de vastentijd) kan beginnen
Van zoervleis met fritten tot zaate herremoniekes, van stieren- (of paarden?) steaks bij Los Gauchos tot carnavalstapa’s in het Kruisherenhotel, van hossen in de stegen tot walsen met onze prinsessen in propvolle gezellige kroegenvan Oetelpoeder tot blauw gesmurfde prinsengarde. Meeschreeuwen van het lied van 2013 “Vasteloavond alles kin” en dit alles in ongekende opkomst van Pozzebocken en gevolg! Het hield niet op maar het hield toch op. We hebben genoten! En zijn er nog steeds een beetje kapot van. Driewerf alaaf en tot volgend jaar!

 


Gedeeld leed is half leed:” “Vasteloavond alles kin”

MEESTREECH – Nu bekend is geworden dat de Pozzebocken na hun onstuimige omzwervingen door Europa definitief gekozen hebben voor Maastricht in 2013, hebben de lokale carnavalsvierders -verenigd binnen o.a. de Tempeleers- spontaan hun “carnavalsleedje” voor dit jaar bekend gemaakt. Het blijkt het liedje “Eindelek” te zijn, dat na een felle competitie als winnaar uit de bus kwam. Repeteert en zingt straks allen mee! Helau, helau, helau!


Lance Armstrong roept Prins 7 op als getuige

AMSTERDAM Tijdens een opvallende oproep deed de psychodelische wielrenner Lance Armstrong vandaag een beroep op de Nederlandse carnavalsbeweging De Pozzebocken.
´Please send Prince Seven to confirm that I really joined the Pozzebocken each Carnival since seven years. And that I like to be high even when I am not riding my bike´, aldus de geplaagde sportman, die onder insiders al Prins EPO I gedoopt was. ´Ook gewoon een stukje doping gebeuren´, licht oud Prins Kenny van Oijlst de treffende bijnaam toe. Wegens copyrights mocht er voor deze bijnaam reeds in 2011 geen Nominette worden uitgereikt.

Nieuwe sponsors
De Raad van Twee haast zich om te erkennen dat Armstrong voorhangt om te worden benoemd tot aspirant erelid, nog voor de verwachte Abfahrt naar het Keulse Karneval in 2013 plaatsvindt. ´Maar alles valt of staat met het oordeel van de Veertiende Prins.´

Psychodelisch raadsel

Nike en bierbrouwer Anheuser Busch hebben zich intussen spontaan aangemeld als sponsor van de Pozzebocken. Waarom Lance uitgerekend om de helft van 14, om prins Zeven vraagt, is de beweging vooralsnog een raadsel.