Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Internationaal Psychedelisch Realisme

Angela Merkel onthult Bocken-bord Amsterdam Zuid

VAN ONZE SPECIALE VERSLAGGEVER

AMSTERDAM – 21 mei 2012. De Europese president Angela Merkel onthulde zojuist een “nagelneu” straatnaambordje in het economische epicentrum van het Europees continent: Amsterdam Zuid. “Der Tenaamstellung verwijst naar Die Pozzebocken der Arbeiters und Karnevalisten aller Landen vereinigt”, verklaarde de bewindsvrouwe. Ze doelt op de psychedelisch realistische carnavalsbeweging de Pozzebocken uit Amsterdam en Abbekawalda. “Even dacht ich met een worstje van doen zu haben”, schuddebuikte ze nog alvorens het lint door te knippen. Daarna viel al snel het kwartje. Merkel werd aansluitend verheven tot aspirant-erelid van de illustere beweging.


Pozzsports international


Feestverslag: wervelende Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring

AMSTERDAM – 14 november 2011. Jongst leden vrijdag vierden de Pozzebocken een spectaculaire maar vooral niet te vermijden Elfde van de Elfde van de Elfde op De Kring, samen met de leden van de societeit. Hierbij het beeldverslag. Omdat er normalitair niet gefotografeerd mag worden, zijn de beelden haast onherkenbaar gemaakt. Een helemaal normale situatie was het dan ook niet. Vlak voor elven werden chef Leuke Dingen Marieke van de Kring alsmede Kring-directeur Jeron Halewijn (foto’s) verblijd met een aspirant-ereledenschap van de Pozzebocken.

Nieuwe prins benoemd
Als veertiende Prins voor 2012 is tijdens het Prinsendiner benoemd Edward H., tevens Kring-lid. Daarna volgde een spetterend optreden van Caribbean Brass International, die ronden elven volgens schema toeterend en drummend de polonaise -ook door het restaurant- begeleidden. Een unicum voor De Kring. Twee oudere leden die met de vingers in de oren zaten, vertelden desgevraagd aan Prins 9 “we vinden het erg mooi, maar op deze manier is het niet te hard”. Na 7 nummers was het genoeg, het was immers 23:11 geweest.

Fazantenveren
DJ El Salvo startte enkele gouwe ouwen in en de voetjes gingen massaal van de vloer. “De cirkel is rond”, reageerde de Raad van Twee die middernacht arriveerde, hintend op de Kring en de geslaagde “homecoming” van de Pozzebocken. Tot sluitingstijd waren de Prinsenmutsen nog dansend zichtbaar in aktie en veerden de fazantenveren nog ritmisch in de lucht al dan niet in vrouwelijk gezelschap, waarna een select gezelschap nog tot in de late uurtjes in vol ornaat de plaatselijke jeugd inwijdde in psychodelisch carnaval. Dit gebeurde in enkele zijstraten van de Leidsestraat. Hier ergens houdt de verslaggeving op. “We zijn er kapot van”, luidde de persverklaring van de Pozzebocken de volgende dag. De Pozzebocken danken De Kring, alle aanwezigen, de van heinde en verre gekomen Prinsen en aspirant-ereleden voor dit zinderende flits-carnaval op 11-11-11, om nooit te vergeten. Voor het eerst dit millenium terug in Amsterdam. Alaaf! Alaaf! Alaaf!
Pozze-poster op De Kring10 peinst11 betoogt2 en 5 komen door de ballotageOntroerende comeback 13Geridderd 11-11-11 (1): MariekeGeridderd 11-11-11 (2): JeronDe nieuwe Prins 14 leidt de bandShowtime 11 voor 11


Eelco presents


In memoriam: Sergio Vega – el Shaka

Mexicaanse zanger vermoord in drugsoorlog

Amsterdam 29 juni 2010

Door onze realistische verslaggever

Enkele uren nadat hij had ontkend gedood te zijn, werd de Mexicaanse zanger Sergio Vega zaterdagnacht alsnog vermoord.


De 40-jarige zanger José Sergio Vega Cuamea, in eigen land bekend als Sergio Vega, had enkele uren voor de aanslag nog tegenover een Mexicaanse website ontkend vermoord te zijn. „ Dat gebeurt nu al jaren. Om de paar maanden wordt gemeld dat ik vermoord ben. En dan moet ik weer mijn arme moeder bellen, die hartproblemen heeft, om haar te verzekeren dat ik nog leef”, vertelde hij. Vega zei wel dat hij extra veiligheidsmaatregelen  genomen had, en extra bodyguards in dienst had , omdat er de afgelopen maanden aanslagen waren geweest op enkele Mexicaanse zangers.
.
Vega, die zich ook wel el Shaka liet noemen, was een zanger van zogenaamde narcocorridos, waarin het leven van drugsbazen wordt verheerlijkt. Dergelijke zangers zijn soms het doelwit van rivaliserende bendes. In de afgelopen drie jaar werden minstens zeven ‘Grupero’-muzikanten vermoord, aldus de Mexicaanse politie.
.

Mexicaanse media meldden dat Vega zaterdagavond in zijn rode Cadillac op weg was naar een optreden in de staat Sinaloa.  De politie bevestigde dat in de buurt van de auto tal van lege kogelhulzen werden gevonden. Volgens een passagier werd Vega eerst getroffen terwijl hij nog aan het rijden was, waardoor hij de controle over het stuur verloor. Vervolgens werd hij van dichtbij doodgeschoten, met een kogel door het hoofd en door de borst.

Het leven van de assistent van Vega, die ook in de auto zat, werd gespaard door de bendeleden. Hij kwam met de schrik vrij.

Guus Meeuwis

Op zijn website reageerde de Nederlandse troubadour Guus Meeuwis geschokt op het bericht. ‘ Dit keer zijn ze echt te ver gegaan, als dit zo doorgaat stop ik onmiddellijk met optreden. Het moet wel leuk blijven’ Voor zijn komende optredens heeft hij het nummer de Smokkelaar voorlopig van zijn speellijst geschrapt.


PozzSpiderz


Pozzebocken gaan naar Rio in 2016

Rio de Janeiro keihard aan de slag voor ‘homecoming’ verenigingsleden

Rio de Janeiro mag in 2016 als eerste in Zuid-Amerika de CV de Pozzebocken ontvangen. Met de keuze voor de Braziliaanse stad wordt de wens tot mondialisering verhoord.

delegatie

De Braziliaanse delegatie reageert hartstochtelijk zodra duidelijk is dat de Pozzebocken in 2016  Rio de Janeiro zullen aandoen. Foto Reuters

Door onze redacteur
Henk Repatrié,

Amsterdam, 3 okt.
Door de komst van de nederlandse carnavalsbeweging in 2016 in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro , verlegt het Internationaal Realistisch Carnavals Comité (IRCC) grenzen. Voor het eerst wordt een Amsterdamse  vereniging uitgenodigd  in Zuid-Amerika, een werelddeel dat tot voor kort als ongastvrij werd beoordeeld.

In ruil daarvoor mag het INRCC rekenen op warmbloedige Carnavalstaferelen, met de intense reactie in Denemarken als voorbode. De uitverkiezing van Rio leidde tot emotionele en feestelijke taferelen in het Bella Centre in Kopenhagen. Voorafgaand aan de persconferentie werd President Lula da Silva toegejuicht en toegezongen door zijn aanwezige landgenoten; de burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, kuste uitbundig de pen waarmee hij het contract met het INRCC moest ondertekenen.

Nadat de handtekeningen waren gezet en de komst van de bocken des vaderlands was geformaliseerd, raakten Lula en zijn gevolg pas echt ontroerd. De president brak in huilen uit, Paes omarmde Sérgio Cabral, de gouverneur van de staat Rio de Janeiro, en Carlos Nuzman, INRCC- lid en voorzitter van het kandidaatscomité, hield pas op met het bedanken van volk en vaderland toen INRCC-voorzitter Stabbels hem daartoe subtiel had gemaand. Eenmaal bij zinnen lieten de Brazilianen hun verstand spreken door te benadrukken hoe rechtvaardig zij de keus voor een Zuid-Amerikaans land vinden.

Natuurlijk, de concurrerende steden waren voortreffelijke kandidaten, maar vanaf 2016 is Carnaval mét de Pozzebocken niet langer het exclusieve speeltje van de rijke westeuropese landen. Een gevoel dat werd gedeeld door Stabbels, die de verkiezing van Rio uitlegde als „een heldere boodschap” en „een zeer belangrijke beslissing.” Daarmee onderstreepte hij zijn sterke wens tot mondialisering van het carnavalfeest.


Michael Jackson verlaat mausoleum

kist

De inmiddels weer lege kist in het mausoleum van Glendale Forest. Foto NRP

auto mjLOS ANGELES – Michael Jackson heeft de begraafplaats in Los Angeles verlaten na de bijzetting in zijn tijdelijke rustplaats. De familie liet in een verklaring weten dat de zanger om ongeveer tien over elven (Nationaal Realistische Greenwich tijd)  zonder noemenswaardige vertraging is herrezen uit het mausoleum op de begraafplaats. Zijn vijf broers hadden Jackson het mausoleum enkele uren daarvoor ingedragen.

”Michael Jackson wil opnieuw alle fans op de wereld bedanken voor hun massale steun tijdens deze zeer moeilijke tijden.” Familie en vrienden woonden na de uitvaartdienst samen met de herrezene een receptie bij in een Italiaans restaurant in het nabijgelegen stad Pasadena

De wederopstanding op begraafplaats Glendale Forest Lawn nabij Los Angeles begon ruim een uur later dan gepland (#71 min red ). In een stoet van 26 auto’s onder politiebegeleiding kwam het gezelschap aan. Moeder Katherine Jones en de drie kinderen van Jackson waren ook aanwezig. Ook de broers en zussen van de popster schoven aan. Michael Jackson zelf arriveerde eerder alleen.

Bij de ceremonie waren veel sterren aanwezig. Elisabeth Taylor, al jaren goed bevriend met Jackson, woonde de ressurectie bij, net als mensenrechtenactivist Helmut Schleppie, acteur Marco Borsato, zanger Rude Rich en komiek Seth Gaaikema.  Vanzelfsprekend ontbraken de drie Maria’s ook dit keer niet (NRP)

Vanuit de hele wereld is opgelucht gereageerd op het nieuws van de telkens weer uitgestelde happening. Behalve gevoelens van opluchting bij de  volgelingen van St Michael was er opvallend  genoeg ook teleurstelling te bespeuren. Vooral Fan van het eerste uur, Manny Diror , die net zijn nieuwe hitsingle en ode aan Michael  ‘ I can’t get no ressurection‘ had afgemixed was ontroostbaar. Zijn nieuwste cd hitsingle zou  volgende week in 53 landen uitgebracht worden. ‘ Dit wordt vermoedelijk een zaak voor de advocaten’ , aldus een ontgoogelde Manny.

Dirror heeft inmiddels een prive detective ingehuurd om de werkelijke leeftijd van wereldpopster Madonna uit te zoeken.


Duits protest tegen shortlist prinses 2010

german_fans05

AMSTERDAM – Hossinda Neubautrichsen heeft zich vandaag onverwacht in de strijd gegooid om de titel Prinses Pozzebocken 2010. “Wel grappig, die drie genomineerden waaruit de Raad van 13 zogenaamd mag kiezen. Maar is de beweging soms vergeten wat men allemaal heeft uitgespookt in Dusseldorf dit jaar? Hebben onze meisjes zich daarvoor zo uitgesloofd? Nee, geen sprake van! De Pozzebocken komen maar mooi terug naar het Rijnland om hun  karwei af te maken. En ik nomineer me als de nieuwe prinses, verdammt noch mal! Grande helau meine liebster psychopathischer Prinzen!”


Niet iedereen wordt ingeënt tegen de feestweekkoorts

Amsterdam

Van onze verslaggever

Het Centraal Realistisch Comité heeft besloten op basis van advies door de Nationaal Realistische Gezondheidsraad dat de vaccinatie tegen de FW-koorts tijdelijk wordt stopgezet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SfuLQ5BezgM]

Het was op voorhand een moeilijke beslissing die de NRGR moest nemen nadat zij vlak voor de zomer grote hoeveelheden het vaccin van het MDMA-virus had besteld.

Het klinkt paradoxaal dat twee maanden na die bestelling, nu op advies van de Nationaal Realistische Gezondheidsraad,  de leden bekend hebben dat de voorraad  voor de gehele bevolking is opgegaan tbv privégebruik. Binnen de beweging heerst begrip voor de betrokkenen in kwestie, zeker na de verwikkelingen in de zaak ‘Van Gelder’. De Nederlandse bevolking krijgt deze week een folder met informatie over de gewijzigde plannen voor het voorkomen van een Abcouder Feestweekkoorts- epedimie.

De beslissing om voorlopig niet meer te vaccineren hing al een tijd in de lucht. CarnavalskoortsDe NRGR meldde twee weken geleden dat de feestweekkoorts vanaf dat moment zou worden behandeld als een ‘gewone koorts’. Dat betekent niet dat we niet meer besmet kunnen worden, integendeel. Het betekent dit namelijk juist wél. Het CRC gaat er nog steeds van uit dat ongeveer één op de drie Nederlanders in de komende maanden ook nog de Carnavalskoorts zal krijgen.

.

 

’33 % van de bevolking is mogelijk al besmet geraakt’


Resurrection Tour 2009 Michael Jackson slaat in als een bom

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oSu2bMhGgc8&feature=channel_page]

Herrijzenis Michael Jackson nu al een ongeëvenaard succes!

(* Met dank aan het NRD voor het afstaan van de beelden)
‘Concerten Jackson gaan definitief door’

LONDEN – Michael Jackson leeft als nooit tevoren, en als het aan zijn promotor ligt kunnen de geplande optredens van het popicoon gewoon doorgaan. De kostuums zijn al gemaakt, de dansroutines geoefend en wat promotor Randy Phillips betreft kan de King of Pop gewoon optreden met  de andere muzikaal onderlegde leden van de familie Jackson. Dat zei Phillips woensdag tegen de Britse zender Sky News.

Michael Jackon’s vijftig geplande concerten in de O2 Arena in Londen zijn al uitverkocht. Een muzikaal eerbetoon met de familie Jackson en andere sterren lijkt O2-baas David Campbell dan ook wel wat. ”Dit is op korte termijn te regelen. Het optreden is binnen drie maanden rond”, stelt hij.

Volgens promotor Phillips zijn de gesprekken met de Michael Jackson al in volle gang, ondanks dat het popicoon offisjeel eerst nog ceremonieel begraven moet worden. Wanneer de concerten volgens Phillips plaats zouden moeten vinden is overigens nog onduidelijk. De herboren Michael Jackson is momenteel verwikkeld in een juridische strijd over de voogdij over zijn drie kinderen.  Anonieme bronnen hebben tegenover showbizzwebsite TMZ verklaard dat Jackson niet de biologische vader van de kinderen is.

Volgens Celebrity Magazine Us is de voormalige dermatoloog van de zanger de vader van de oudste twee kinderen. Jackson’s voormalige echtgenote Debbie Rowe verklaarde al in 2004 dat de King of Pop haar niet had bezwangerd. Volgens TMZ was Rowe weliswaar de draagmoeder voor Prince en Paris, maar heeft ze zelf ook geen gen met het tweetal gemeen. Vandaag is via DNA analyse bekend geworden dat Michael Jackson wel de verwekker is van de geliefde chimpansee Bubbles. De aap maakt het naar omstandigheden prima, meldt de website van People Magazine.

Bubbles, inmiddels 26 jaar oud, verblijft momenteel  in een apenreservaat in Florida, samen met 41 soortgenoten. De chimpansee leefde in de jaren ’80 bij de popster, die hem, naar tot voor kort werd aangenomen,  had geadopteerd. Het is op dit moment  het niet duidelijk of The King of Pop in zijn testament iets heeft geregeld voor Bubbles. (NRD)