Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

K1

Pozzebocken uit hun plaat tijdens jubileumfeest 30 jaar Tumult

ABCOUDE – 30x alaaf voor jarig jongerencentrum O.J.C. Tumult in Abcoude, waar op 13 en 14 december een dubbele jubileumparty gegeven werd. Diverse prinsen vierden hier dat hier ooit de wieg van de Pozzebocken stond, tijdens een speciale ingelaste psychodelische avond. In de Kleine Zaal presenteerde Patrick D. zijn moderne variant op de Dolle Meerkoeten middels een interactieve carroussel waarbij bezoekers hun favoriete genre konden scannen. Zeer goed bedacht en de aanwezige gardisten konden hun voeten simpelweg niet meer bedwingen. Vrijdag speelde prins 2 met o.a. Robbie B. on sax een set met de Taterende Typhus Trombones en gooide de Grote Zaal plat. Vele oude bekenden passeerden de revue, zowel qua liedjes als qua bezoekers, Kortom een dolle boel. Op zaterdag werd de jongere garde verwacht en die kwam massaal op, waaronder weer vele prinsen zoals nu ook 9 en de Duistere, immers eens een Pozzebock altijd een Pozzebock. En Pozzebocken blijven door hun destructieve leefstijl eeuwig jong. Op de acid deephouseklanken van o.a. Remy Unger danste het publiek zich in de rookwolken en stroboscoop-flitsen een gat in de nacht. Organisator Jeroen B., intussen offisjeel benoemd tot aspirant erelid, laat weten dat het jubileumboek als PDF zal worden verspreid i.s.m. Bas den H., zodat bestellers dit zelf kunnen uitprinten. De raad van 2 alsmede de voltallige Prinsengarde dankt de organisatie met een vette “helau” en stelt voor zulke feesten vaker, frequenter in Tumult te houden! Hieronder een psychedelische beeldimpressie gemaakt met analoge iPhone door prins 9. De Grote Pozzebock zag dat het goed was.  Viva Tumult forever!

IMG_3729


Amsterdamse aspirant-prinses steelt show als ‘Queen’ Zomercarnaval

De Amsterdamse Joanne Lopes is uit 5000 kandidaten gekozen tot de nieuwe Queen Zomercarnaval. Dat betekent dat Joanne zaterdag 28 juli in Rotterdam de grote Straatparade aanvoert.

In Rotterdam is de straatparade van het Zomercarnaval begonnen. Een optocht van bijna 3 kilometer met praalwagens en carnavalsgroepen gaat dwars door het centrum. Honderden uitgedoste carnavalsvierders dansen mee in de parade. De stoet komt onder meer langs de Coolsingel. Aan het eind van de middag eindigt de optocht bij Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug. Aan kop loopt Joanne Lopes uit Amsterdam, ‘queen’ van het Zomercarnaval. Het feit dat een Amsterdamse de parade in Rotjeknor aanvoert, deed de Raad van 2 besluiten de nieuwe Queen te benoemen tot aspirant-prinses Pozzebocken 2013. ‘Er is leven na het zomercarnaval, dit is wel het mooiste dat me overkomt in heel mijn leven: misschien word ik prinses bij de Pozzebocken’, reageert de diva (22) enthousiast op het nieuws vanaf haar thuisbasis. De naam van haar carnavalsgroep is Kingdoms Under the Sun, waarmee het aantal meest vitale Mokumse/Abbekewaldse carnavalistengroepen nu uitkomt op drie: de Geuzenkneuters, de Pozzebocken en Kingdoms.

Onzichtbaar verkleed
Vanwege incidenten in het verleden is de beveiliging rondom het Zomercarnaval opgeschroefd. Om deze reden zijn de Pozzebocken vandaag verkleed als onzichtbaar in Rotterdam. Wanneer u Joanne in een onbewaakt ogenblik ziet lachen, weet u nu dus dat ze dan met een Pozzebock danst.

Klik hier voor meer informatie en een filmpje over Lopes.


Prins 13 wint Herfst-Ajoen 2009

Dendermonde – Prins Pozzebock de Dertiende is vandaag gehuldigd met de Gulden Ajoen wegens de beste immitatie van een Vlaamse ui.

  Deze wedstrijd die traditioneel in de herfst plaatsvindt, werd voor de eerste keer in successie gewonnen door een lid van de carnavalsbeweging De Pozzebocken uit Amsterdam. Met deze grimas sleepte 13 de prijs in de wacht:

 

De ajoenkoning redde de eer van de Pozzebocken dit jaar.

De ajoenkoning redde de eer van de Pozzebocken dit jaar.

De neus van de bolide die winnaar 13 uit Duitsland cadeau kreeg.

De neus van de bolide die winnaar 13 uit Duitsland cadeau kreeg.

Een speciale delegatie uit Düsseldorf schonk de prins die al jaren trots het ongeluksgetal draagt een gepimpte BMW, waarmee hij begin 2010 ongelimiteerd toegang heeft tot elke carnavalisten-activiteit in het Rijnland. ‘Tenzij het toch weer ajuinwerpen wordt in Oiljst’, grapte de gelauwerde 13  met een weer eens tot volmaakte ui opgeblazen kop. Op 11 november zal 13 voor zijn prestatie in Nederland worden gehuldigd.