Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Oerbocken

Pozzebocken uit hun plaat tijdens jubileumfeest 30 jaar Tumult

ABCOUDE – 30x alaaf voor jarig jongerencentrum O.J.C. Tumult in Abcoude, waar op 13 en 14 december een dubbele jubileumparty gegeven werd. Diverse prinsen vierden hier dat hier ooit de wieg van de Pozzebocken stond, tijdens een speciale ingelaste psychodelische avond. In de Kleine Zaal presenteerde Patrick D. zijn moderne variant op de Dolle Meerkoeten middels een interactieve carroussel waarbij bezoekers hun favoriete genre konden scannen. Zeer goed bedacht en de aanwezige gardisten konden hun voeten simpelweg niet meer bedwingen. Vrijdag speelde prins 2 met o.a. Robbie B. on sax een set met de Taterende Typhus Trombones en gooide de Grote Zaal plat. Vele oude bekenden passeerden de revue, zowel qua liedjes als qua bezoekers, Kortom een dolle boel. Op zaterdag werd de jongere garde verwacht en die kwam massaal op, waaronder weer vele prinsen zoals nu ook 9 en de Duistere, immers eens een Pozzebock altijd een Pozzebock. En Pozzebocken blijven door hun destructieve leefstijl eeuwig jong. Op de acid deephouseklanken van o.a. Remy Unger danste het publiek zich in de rookwolken en stroboscoop-flitsen een gat in de nacht. Organisator Jeroen B., intussen offisjeel benoemd tot aspirant erelid, laat weten dat het jubileumboek als PDF zal worden verspreid i.s.m. Bas den H., zodat bestellers dit zelf kunnen uitprinten. De raad van 2 alsmede de voltallige Prinsengarde dankt de organisatie met een vette “helau” en stelt voor zulke feesten vaker, frequenter in Tumult te houden! Hieronder een psychedelische beeldimpressie gemaakt met analoge iPhone door prins 9. De Grote Pozzebock zag dat het goed was.  Viva Tumult forever!

IMG_3729


HELAAS….


Nieuwe oersoort ontdekt

Weinig natuurgebieden zijn zo intensief door biologen onderzocht als de Galápagos-eilanden ten westen van Ecuador. Toch is daar nu een nieuwe soort ontdekt: De Pozzaurus Erectus. Deze tweevoeter is in 1986 voor het eerst gezien en nooit wetenschappelijk beschreven. Het blijkt een aparte soort te zijn die genetisch sterk verschilt van andere dieren in de archipel.

De pozzaurussen die op een vulkaan leven, kunnen volgens biologen direct worden bijgeschreven als ernstig bedreigde diersoort, zo klein is hun leefgebied en zo nietig lijkt hun aantal.

pozzaurus2

Foto : NRD

De Pozzaurus leeft al minstens enkele miljoenen in totale harmonie met zijn omgeving. Er zijn tot op heden geen natuurlijke vijanden van deze dieren bekend. De enige bedreiging voor de soort is dan ook overgewicht, met alle kwalen die daarvan het gevolg zijn. In de 11 magen van het prehistorische dier wordt een soort bier van zeer hoge gisting gebrouwen. Tijdens de winterperiode, waarbij de Pozzaurus nauwelijks nog beweegt, verbruikt deze enkele honderden liters van dit brouwsel. Het voor deze soort karakteristieke heen en weer bewegen van het ene been op het andere is in Nederland ook wel bekend als “sjunkelen’ . 

De laatste jaren loopt de soort in aantal iets terug door verdrijving uit de oerbossen door de oorspronkelijke bewoners van de Galápagos eilanden, de “Rouwvoet Indianen” die de dieren zien als onrein. Gelukkig voor de Pozzaurussen mag deze stam omwille van hun geloofsovertuiging niet doden. Hierdoor belanden de Pozzaurussen in de grote steden waar ze door stress hun winterperiode drastisch moeten verkorten tot drie dagen. Het WNRF fonds gaat zich in 2009 actief inzetten voor het behoud van deze unieke diersoort.