Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Hiddink vreest voor leven na pijnlijke 3-1 nederlaag

Guus Hiddink was vanmorgen te gast bij Edwin Evers, in het programma Evers staat op op radio 538. De bondscoach sprak over de uitschakeling van Rusland, maar ook over zijn overlevingskans eenmaal terug in Rusland.

“Ze weten waar mijn kinderen op school zitten”, sprak de

teleurgestelde voormalige oefenmeester in russische dienst van nederlandsche origine.

In de meeste steden in Rusland keerden teleurgestelde Russische supporters zaterdagavond rustig huiswaarts, maar vooral in Moskau (211 arrestaties) en Stalingrad(45) leidden drank en frustratie tot ongeregeldheden. Ook in het centrum van Basel, waar Rusland de EK-kwartfinale van Oranje verloor, werden bij verschillende opstootjes Nederlandse supporters opgepakt.

Het oproer kraaide het hardst in Stalingrad, waar na de wedstrijd een kleine vijftienhonderd supporters zich verzamelden op de Grote Markt. Er werden vuurpijlen afgestoken, strijkers en een duizendklapper. Ook werd met fietsen en terrasmeubels gegooid. Toen agenten de relschoppers op wilden pakken, keerde een deel van de groep zich tegen hen. De politie, met vier man aanwezig, voerde charges uit met wapenstokken en diensthonden. Een relschopper werd gebeten.

Enkele agenten raakten gewond door rondvliegende pozzebocken, glazen en asbakken. Op last van de locoburgemeester werden alle horecazaken om vijf uur gesloten. , omdat de vrouwen van beide clubs rond het speelveld massaal met elkaar op de vuist gingen.

De ruzie begon, nadat enkele russinnen probeerden een aanhanger van Oranje bewegen ergens anders te gaan staan. De man weigerde te vertrekken, waarop een scheldpartij ontstond. Een familielid van de russinnen bemoeide zich vervolgens hiermee en deelde een klap uit aan een Oranje-supporter.

Die tik was voor de Oranje-aanhang aanleiding zich massaal op de vrouw te storten, die vervolgens in haar gevecht hulp kreeg van de aangestormde Russische-aanhang. Ruim vijftig mensen waren uiteindelijk in het gevecht betrokken. Rond half drie was het volgens de politie weer rustig.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.