Virtuele Zuipkeet voor de Nationaal Realistische Psychedelische Carnavalsbeweging De Pozzebocken
Subscribe | Log in

Pozzebocken overwegen La Palma voor grand tour 2016

De psychedelische carnavalsbeweging De Pozzebocken overweegt in aanloop naar de elfde van de elfde, waarop de nieuwe carnavalsbestemming traditioneel wordt gekozen en hopelijk bevestigd door de Raad van Twee, om naar het subtropische Canarische eiland La Palma af te reizen. Hier wordt met poeder gegooid in de felle zon. Een concept dat de Prinsengarde aanspreekt, zo laat het Algemeen Nationrealistische Persbureau (ANP) vandaag weten in een persbericht.

Carnaval wordt op La Palma uitbundig gevierd met muziek, optochten, dans en volop eten en drinken. De verkiezing van de carnavalskoningin speelt een belangrijke rol. Carnavalsmaandag is ‘Día de los Indianos’, een dag die in het teken staat van de terugkeer van ‘Palmeros’ die in Zuid-Amerika rijk zijn geworden. Mannen gaan gekleed in elegante witte pakken en hebben een Cubaanse sigaar in hun mondhoek, vrouwen gaan gesluierd en dragen kanten blouses. De eilandbewoners gooien tijdens de tocht voortdurend talkpoeder naar elkaar. Een ritueel dat geldt als vergelding voor de arrogantie waarmee de uit Amerika teruggekeerde Palmeros hun nieuw verworden rijkdom etaleerden. Op het einde van het feest wordt een grote sardine van papier-maché verbrand.

Het vulcanische Palma past precies bij het eruptionele karakter van der Pozzebocken', vertelt een Bock die anoniem wil blijven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.